orquidies tira

Resum

maig 2020
3 dies / 2 nits

Guiat

Inclou:
2 nits a l’allotjament escollit
2 esmorzars
1 dinar de pícnic
2 sopars

Guia expert en orquídies
Miniguia amb les espècies d’orquídies de la comarca

No inclou:
Dinar del diumenge

Transport durant les excursions. Cal anar amb vehicle propi
Transport des del lloc d’origen a la Garrotxa i des de la Garrotxa al lloc d’origen

 

Dos  dies  d’excursions  a  peu  guiades
per  un  botànic  local  expert

Oportunitat de descobrir
el món fascinant de les orquídies

Temps per fotografiar entre 20 i 30 de les més
de 50 espècies d’orquídies de la Garrotxa

Visites a espais naturals amb un munt de flora
i fauna més enllà de les orquídies

Les orquídies sempre han estat un dels grups de flors més emblemàtiques, tant pels seus colors i formes molt diverses com per les estratègies úniques que han evolucionat per garantir la fertilització. Veurem la morfologia de les flors, tot posant molta atenció en els trucs que aquestes plantes fan servir per atraure els insectes a les seves inflorescències

La comarca de la Garrotxa alberga més de 50 espècies d’orquídies silvestres, una riquesa que rau en la gran varietat d’hàbitats diferents que hi ha en un territori situat entre les muntanyes dels Pirineus i les planes mediterrànies.

De la mà d’un guia expert, recorrerem des dels prats montans del Puigsacalm fins als prats secs mediterranis, passant per terrenys calcaris i volcànics, i esperem trobar unes 25 espècies d’orquídies. Hi haurà prou temps per fotografiar i per apreciar la bellesa d’aquestes autèntiques joies de la natura

reserva-online

Symbols Info

Mapa Catalunya Hipso bo

Cephalenthera damasonium

borders-straight

Programa:

1r dia – Arribada i instal·lació a l’allotjament escollit. Sopar a l’allotjament.

2n dia – Sortida de l’allotjament amb el guia i desplaçament en cotxe al coll de Bracons. L’objectiu principal de la jornada és pujar al cim de Puigsacalm, passant pels prats on floreixen una diversitat important d’espècies montanes d’orquídia. Per fer l’excursió fins als prats on començarem a trobar les orquídies trigarem una hora. Però, un cop allà passarem una bona estona entre prat i prat abans d’assolir el cim de la muntanya. Tindrem temps per apreciar les altres plantes que hi floreixen, a més dels ocells i les papallones de muntanya. Baixarem pel mateix camí fins a coll de Bracons una altra vegada. Abans de tornar cap a l’allotjament, pararem en uns prats secs a la vall d’Hostoles per buscar un grapat d’espècies més mediterrànies. Sopar a l’allotjament escollit.

3r dia – Sortint des de l’allotjament amb cotxe, ens traslladarem a la vall de Llémena, on trobarem prats i boscos rics en espècies d’orquídies que contrasten amb les espècies que haurem trobat el dia anterior. Després d’un matí d’observació d’orquídies i de natura de tot tipus, abans d’acomiadar-nos farem un recompte final de les espècies d’orquídies que hem pogut observar durant el cap de setmana.

EL GUIA

Mike Lockwood

Anglès de naixement, però garrotxí d’adopció, Mike treballa des de fa més de 20 anys com a guia de natura i de senderisme. Coneix els camins de la comarca i la seva flora i fauna com ningú,  i disfruta sobretot ensenyant-los als que vénen de fora amb ganes d’aprendre. Aus, papallones, flors, libèl·lules, … per a Mike tota la natura és digna d’estudi, ja que en aquest món està tot absolutament lligat.

 • Orchis simia Orchis simia
 • Ophrys tenthredifera Ophrys tenthredifera
 • Cephalathera longifolia Cephalathera longifolia
 • Orchis militaris Orchis militaris
 • Cephalenthera damasonium Cephalenthera damasonium
 • Dactylorhiza sambucina Dactylorhiza sambucina
 • Cephalanthera rubra Cephalanthera rubra
 • Orchis coriophora Orchis coriophora
 • Dactylorhiza fuchsii Dactylorhiza fuchsii
 • Nigritella nigra Nigritella nigra
 • Coeloglossum viride Coeloglossum viride
 • Barlia robertiana Barlia robertiana
 • Limodorum abortivum Limodorum abortivum