antics senders antiga

Resum
Cada cap de setmana

3 dies / 2 nits
Autoguiat
Mínim: 2 persones

Inclou:
2 nits a l’allotjament escollit

2 esmorzars
1 dinar de pícnic
Trànsfer del segon dia al matí per arribar al punt de sortida
Llibre de ruta amb l’itinerari i informació complementària sobre flora, fauna, geologia, història i cultura

No inclou:
Dinar de l’últim dia

Sopars
Transport des del lloc d’origen a la Garrotxa i des de la Garrotxa al lloc d’origen
Transport de l’últim  dia per arribar al punt de sortida-arribada de l’excursió

 Escull l’allotjament

Resseguint les passes dels nostres avantpassats

La via Annia, la via romana millor conservada de la península ibèrica

El camí ral entre Olot i Vic

Natura i cultura es donen la mà per oferir-nos uns paisatges únics

Els camins que actualment es conserven, antigament representaven el principal nexe d’unió entre territoris. Els camins antics, tenien l’objectiu d’unir poblacions, apropar la població als recintes de culte religiós o esdevenir l’accés a recursos naturals. Alguns dels camins més antics que es conserven a Catalunya, els podem trobar a la comarca de la Garrotxa.

Aquests senders històrics travessen ambients naturals únics, com la vall de Bianya, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa o la vall d’en Bas. Un territori amb un clima centreeuropeu i que transformat per l’acció de l’home s’ha acabat convertint en un paisatge amable representat per un mosaic de boscos d’alzines, roures i faigs, prats de pastura i conreus.

Els recorreguts de les dues excursions proposades, transcorren per la xarxa de senders Itinerànnia, una xarxa de camins de més de 2.500 km que enllaça els territoris de la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Ripollès.

reserva-online

Symbols Info

Mapa Catalunya Hipso bo

borders-straight

Programa:

1r dia – Arribada a Olot i instal·lació a l’Hotel Borrell

Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell

2n dia – Sortida de l’Hotel amb un trànsfer cap a Sant Pau de Segúries. L’objectiu principal de la jornada és el de seguir el tram més ben conservat de la via Annia, una via romana que tenia el seu inici a la via Augusta, prop de Figueres, i que després de travessar la plana de l’Empordà i les terres de la Garrotxa, atravessava el Pirineu per coll d’Ares, per tornar a enllaçar amb la via principal als afores de Perpinyà. Un cop a la vall de Bianya, el camí serpenteja seguint el curs fluvial fins arribar a l’Hostalnou de Bianya. Des d’aquí, i seguint el camí antic que unia les terres de Bianya amb els dominis del comtat de Besalú, arribarem fins a Olot.

Distància: 18,5 km
Desnivell: +450 m / -910 m
Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell

3r dia – Sortida d’Olot amb vehicle propi cap als Hostalets d’en Bas. Després de deixar el cotxe a l’aparcament habilitat a l’entrada del poble, anirem a bucar el traçat del camí ral que antigament unia Olot amb Vic. El sender va guanyant alçada mentre serpenteja per l’alzinar i com més amunt, més ben conservat es troba l’empedrat del camí. Després de la font de les Marrades, s’arriba dalt dels cingles de Falgars. El recorregut segueix la cinglera passant per ufanosos prats de dall i de pastura i creuant torrents i rierols que, quan plou, es precipiten fins a la vall d’en Bas formant una cortina intermitent de salts d’aigua. De seguida es fa visible el proper objectiu: Sant Miquel de Castelló. Es tracta d’una edificació d’origen medieval, relacionada amb el castell dels vescomtes d’en Bas. La panoràmica que s’observa des del mirador de l’ermita és espectacular. El camí que ens queda per arribar al punt de sortida és una baixada per l’antic camí que unia el poble dels Hostalets d’en Bas amb la construcció de Sant Miquel.

Distància: 12,4 km
Desnivell: +540 m / -540 m

  • Sant Martí del Corb Sant Martí del Corb
  • Via romana Via romana
  • Zona volcànica: Volcà Santa Margarida Zona volcànica: Volcà Santa Margarida
  • Serra del Corb Serra del Corb
  • El Canigó i la ciutat d'Olot El Canigó i la ciutat d'Olot
  • Entrant a la Fageda d'en Jordà Entrant a la Fageda d'en Jordà
  • Sant Miquel del Corb Sant Miquel del Corb
  • Volcà Santa Margarida Volcà Santa Margarida
  • Estanys de Can Jordà Estanys de Can Jordà
  • Rocacorba Rocacorba

[/ezcol_1half]