Sant Martí del Corb prim

Caps de setmana
3 dies / 2 nits
Autoguiat

Inclou:
2 nits a l’allotjament escollit

2 esmorzars
Llibre de ruta amb l’itinerari i informació complementària sobre història, cultura, flora i fauna

No inclou:
Sopars
Transport des del lloc d’origen a la Garrotxa i des de la Garrotxa al lloc d’origen

8 ermites romàniques en un entorn natural magnífic

Des de l’edat mitjana fins al nostres dies

Un guia del territori expert en romànic

Natura i cultura s’ajunten per explicar-nos la història de la Garrotxa

La comarca de la Garrotxa, a cavall entre les muntanyes del Pirineu i la Costa Brava, és un dels territoris de Catalunya amb més construccions d’origen romànic. Moltes d’aquestes edificacions són petites ermites disseminades pel territori i situades en llocs estratègics: cims de muntanyes, fons de valls, cons volcànics, cingleres i estimballs, …

L’accés a moltes ermites es fa per camins històrics que antigament les unien amb els pobles propers o amb els masos més importants de la contrada. Alguns d’aquests camins encara es conserven prou bé i amaguen petits pontarrons i fonts d’aigua fresca que els acompanyaven.

Les raconades de la vall de Bianya són el recer de fins a 16 ermites romàniques. Un fons de vall amb conreus i prats de pastura, acompanyats de retalls de boscos de roure pènol, amb moltes masies escampades, configura el paisatge actual, fruit d’una intensa història. Per altra banda, les ermites de la vall del Corb, a tocar de la fageda d’en Jordà i de les antigues colades de lava, fa centúries que escriuen la història del territori.

reserva-online

Symbols Info

Mapa Catalunya Hipso bo

borders-straight

Programa:

1r dia – Arribada a Olot i instal·lació a l’allotjament

Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell / Alberg Torre Malagrida

2n dia – Sortida de l’allotjament amb un trànsfer cap a la vall de Bianya. En ple territori garrotxí, però unida al Ripollès per la via romana del Capsacosta (Via Annia), trobem la vall de Bianya. Només dins la pròpia vall trobem fins a set antigues parròquies que en temps pretèrits eren un dels motors socials i culturals de la gent de la vall. El recorregut enllaça quatre d’aquestes ermites i llavors s’enfila a la serra de Sant Miquel del Mont per arribar al punt més alt de l’excursió del dia que és l’ermita que dóna nom a tota la serra. Les panoràmiques des d’aquest punt són magnífiques. L’última part del recorregut, serà una agradable baixada fins a la ciutat d’Olot. A part de les ermites visitades, podrem gaudir d’un itinerari en plena natura que passa per boscos d’alzines i roures i travessa torrents i rierols alimentats per diverses fonts d’aigües bones i fresques.

Distància: 16 km
Desnivell: +540 m
Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell / Alberg Torre Malagrida

3r dia – Sortirem a peu des del mateix allotjament i passant pels aiguamolls de la Moixina, ens anirem acostant a la serra del Corb. Aquesta serra, que separa les aigües de les conques del Fluvià i del Ter, amaga racons de gran bellesa. Després d’una primera pujada decidida, però curta, arribarem al volcà del Racó que ens ofereix unes bones vistes de gran part de la vall d’en Bas i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Un agradable sender, ens portarà a les ermites del Corb: Sant Miquel i Sant Martí, verdaderes estampes del paisatge garrotxí. Llavors, i ja de camí una altra vegada cap a Olot, ens podrem perdre una estona per la fageda d’en Jordà, un bosc únic al món que correspon a una de les reserves naturals del Parc.

Distància: 12 km
Desnivell: +200 m

  • Sant Martí del Corb Sant Martí del Corb
  • Sant Miquel del Corb Sant Miquel del Corb
  • Detall porta Detall porta
  • Sant Pere Despuig Sant Pere Despuig
  • Sant Andreu de Socarrats Sant Andreu de Socarrats
  • Sant Miquel del Corb Sant Miquel del Corb
  • Sant Miquel del Corb Sant Miquel del Corb
  • Sant Miquel del Corb Sant Miquel del Corb
  • Sant Martí del Corb Sant Martí del Corb