foto cims llarga

Resum

Estada per grups
Escull la data

6 dies / 5 nits

Guiat
Mínim 6 persones
Màxim 12 persones

Inclou:
5 nits a la casa rural Mas Garganta
5 esmorzars
4 dinars de pícnic

5 sopars
Tots els trànsfers necessaris dins el territori
Guia professional expert en patrimoni natural i cultural de la zona

No inclou:
Dinar de l’últim dia

Transport des del lloc d’origen a l’allotjament i des de l’allotjament al lloc d’origen

 

Puigmal, Puigsacalm, Bassegoda, volcans del Croscat i de Santa Margarida

Els cims més emblemàtics des del Pirineu
fins a la zona volcànica

Un dels guies amb més coneixement del territori

Un patrimoni natural ric i únic

Un patrimoni cultural i històric per descobrir
mentre es camina

 Dalt del Puig de Bassegoda, com posat exprés pera confort del excursionista afadigat, hi hà un canapè de blaníssima herba y sòlit respatller de pedra, hont algun temps jo m’hi asseya sovint, contemplant sempre ab el mateix interés el grandiós panorama que s’extenía a mos peus

La Punyalada” Marian Vayreda, 1903

La sensació que se sent quan es fa el cim és personal i intransferible. Cadascú la viu d’una manera diferent, però el que és comú a tothom és la satisfacció per l’esforç realitzat. Les panoràmiques que s’observen des de qualsevol dels pics que es proposen an aquestes excursions són magnífiques: muntanyes, valls, rius, llacs, pobles, ciutats, mar Mediterrani, Pirineus, ……

Des del cor de la comarca de la Garrotxa, on estarem allotjats, anirem assolint, un darrere l’altre, els cims més emblemàtics i característics de l’àrea geogràfica que va des del Ripollès fins a l’Alt Empordà, passant pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. A més, acompanyats d’un dels guies amb més coneixement de la zona, aprendrem aspectes de la flora, la fauna i la geologia del territori. Els senders que trepitjarem, tenen una història de segles en què han vist passar gent de tot tipus: bandolers, emigrants, excursionistes, traginers, turistes, … L’altre punt fort de les excursions és l’important patrimoni cultural que ens anirem trobant.

reserva-online

Symbols Info

Mapa Catalunya cims

borders-straight

Programa:

1r dia – Arribada a la Garrotxa i instal·lació a la casa rural Mas Garganta.

Sopar: La Garganta
Allotjament: La Garganta

2n dia – Sortida de la Casa rural Mas Garganta amb un trànsfer cap a Sant Privat d’en Bas. Des del mateix poble de Sant Privat, iniciarem la pujada, primer cap al salt del Sallent i els prats de Platraver i després, cap als cims del Puigsacalm (1.515 m) i del puig dels Llops (1.486 m). La situació privilegiada d’aquestes muntanyes ens permet albirar tota la comarca de la Garrotxa i els territoris que van des del Pedraforca fins al Mediterrani i des dels Pirineus fins al Montseny. Les fagedes que ens trobarem durant el recorregut, són unes de les més ben conservades del territori. Els prats de pastura de les parts culminals, són rics en orquídies i altres espècies de flora i atrauen a gran quantitat de papallones i altres invertebrats. El descens del Puigsacalm, ens conduirà al coll de Bracons, punt final de la jornada.

Distància: 14 km
Desnivell: +950 m
Sopar: Casa rural Mas Garganta
Allotjament: Casa rural Mas Garganta

3r dia – Sortida de la Casa rural Mas Garganta amb un trànsfer cap a Queralbs. Agafarem el tren cremallera que ens portarà fins a Núria. El Santuari de la Mare de Déu de Núria, és un recer espiritual de pelegrins on obtenen moments de meditació i pregària. L’ascensió al Puigmal (2.909 m) és tot un clàsssic dins l’excursionisme català i ens permetrà observar espècies de plantes i d’animals que només trobem a l’alta muntanya i que són endèmiques dels Pirineus. Després d’assolir el cim, resseguirem la carena per fer un tros del circ de Núria, passant pel pic del Segre (2.843 m) i tornar a baixar fins a la vall.

Distància: 12 km
Desnivell: + 1.100 m
Sopar: Casa rural Mas Garganta
Allotjament: Casa rural Mas Garganta

4rt dia – Sortida de la Casa rural Mas Garganta amb un trànsfer cap a la zona volcànica. Passarem el dia dins el cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Pujarem als volcans del Croscat (786 m) i de Santa Margarida (682 m), entrarem dins els seus cràters i trepitjarem antigues colades de lava. Els boscos d’alzines i roures juntament amb un paisatge humanitzat en forma de mosaic, ens acompanyaran tota la jornada. Cap al final del recorregut, ens predrem dins la fageda d’en Jordà, un bosc emblèmàtic i únic dins el Parc Natural.

Distància: 13 km
Desnivell: + 500 m
Sopar: Casa rural Mas Garganta
Allotjament: Casa rural Mas Garganta

5è dia  – Sortida de la Casa rural Mas Garganta amb un trànsfer cap a Sadernes. Situats al bell mig de l’Alta Garrotxa, iniciarem una de les ascensions més espectaculars del territori. La terra aspra i de mala petja de la Garrotxa, agafa la seva màxima expressió durant l’itinerari que ens portarà al cim del puig del Bassegoda (1.373 m). Entre cingleres i valls profundes tindrem la possibilitat d’observar una rica fauna, tant vertebrada com invertebrada i una flora que aprofita qualsevol escletxa de roca per viure. El descens ens portarà a gaudir d’unes rieres d’aigües netes i clares amb gran quantitat de gorgues i salts d’aigua.

Distància: 21,5 km
Desnivell: + 1.150 m
Sopar: Casa rural Mas Garganta
Allotjament: Casa rural Mas Garganta

6è dia  – Sortida de l’allotjament

  • Vall de Núria Vall de Núria
  • Puigmal Puigmal
  • Puig dels LLops Puig dels LLops
  • Pic de les Bruixes Pic de les Bruixes
  • Alta Garrotxa Alta Garrotxa
  • Camí al Puigmal Camí al Puigmal
  • Volcà Santa Margarida Volcà Santa Margarida
  • Vista des del Puigmal Vista des del Puigmal