PORTADA trepitja 3 etapes boto FOTOSboto ALLboto PROG INboto PRES borders-straight

Resum
Tot l’any

4 dies / 3 nits / 3 etapes

Autoguiat

Mínim: 2 persones

Inclou:
3 nits d’allotjament
3 esmorzars
3 dinars de pícnic
3 sopars
Transport des de l’arribada fins al punt d’inici
Transport d’equipatges durant les etapes
Track i llibre de ruta

Paisatges captivadors per valls, cingleres i corriols

Terra aspra i de mala petja: això és l’Alta Garrotxa

Un espai d’interès natural, amb un ric patrimoni cultural

Caminant pels més bells racons de l’Alta Garrotxa

1r dia – Arribada a la Garrotxa i instal·lació a l’Hotel rural Alta Garrotxa (Tortellà).
Sopar i allotjament: Hotel rural Alta Garrotxa

2n dia – TORTELLÀ – MARE DE DÉU DEL MONT

Sortint de Tortellà, el recorregut travessa el poble de Sales de Llierca i ens apropa a Beuda, on la bonica església romànica de Sant Feliu presideix el poble als peus de la muntanya del Mont, principal objectiu de la jornada. Poc després de Beuda, el boscós camí de ferradura comença a guanyar alçada ràpidament. Aquest és el camí dels romeus de Salve Regina que seguim fins arribar al sorprenent monestir de Sant Llorenç de Sous. A partir d’aquest punt, només queda fer l’últim bufet per fer el cim i acabar el dia al Santuari de la Mare de Déu del Mont, un dels millors miradors de Catalunya.

Distància: 14,30 km
Desnivell: + 1.090 m -240 m
Sopar i allotjament: Hostatgeria del Santuari de la Mare de Déu del Mont

3r dia – MARE DE DÉU DEL MONT – TALAIXÀ

Després de dormir a prop del cel, comencem baixant i caminem entre boscos de roures, alzines i pins fins arribar al nucli de Lliurona. Ens anem endinsant a l’Alta Garrotxa i enfilem el camí de coll de Bassegoda, just al peu del característic Puig del Bassegoda. Iniciem la baixada per senders que, passant per Sant Vicenç de Principi, ens acompanyaran fins a Sant Aniol d’Aguja, un magnífic indret amb l’ermita, la font i les gorgues cristal·lines de la riera de Sant Aniol. Iniciem la darrera pujada que ens durà a Talaixà, però abans, passarem pel Salt de la Núvia, un punt del camí on l’esperit de l’Alta Garrotxa queda reflectit.

Distància: 22,50 km
Desnivell: + 1.150 m – 1.520 m
Sopar i allotjament: La casa de Talaixà

4t dia –  TALAIXÀ – BEGET

Deixem enrere l’església de Sant Martí de Talaixà i iniciem la llarga pujada al Puig de Sant Marc. Seguint la carena, passem pel pic de les Bruixes i fem el cim del Comanegra, la muntanya més alta de la comarca de la Garrotxa. Molts dies es poden observar voltors, aufranys i fins i tot, el trencalòs. Una ràpida baixada entre prats de pastura porta als plans de les basses de Monars i des d’aquí, el descens ininterromput ens deixà a Beget, un dels pobles amb més encant de tota la contrada. L’església romànica de Sant Cristòfol destaca majestuosa al centre del nucli de cases.

Distància: 16,0 km
Desnivell: + 1.060 m – 1.280 m

 

programa trepitja 3 dies

reserva-online Symbols Info   Mapa Catalunya Hipso bo