PORTADA trepitja garrotxa boto FOTOSboto ALLboto PROG INboto PRES borders-straight

Resum
Tot l’any

8 dies / 7 nits / 6 etapes

Autoguiat

Mínim: 2 persones

Inclou:
7 nits d’allotjament
7 esmorzars
6 dinars de pícnic
6 sopars
Transport d’equipatges durant les etapes
Track i llibre de ruta

No inclou:
Dinar de l’últim dia
Transport des del lloc d’origen a l’inici del recorregut i des del final del recorregut al lloc d’origen
 

Paisatges captivadors per valls, cingleres i corriols

Terra aspra i de mala petja: això és l’Alta Garrotxa

Un espai d’interès natural, amb un ric patrimoni cultural

Caminant pels més bells racons de l’Alta Garrotxa

1r dia – Arribada a la Garrotxa i instal•lació a l’Hostal la Rovira d’Oix.
Sopar i allotjament: Hostal La Rovira

2n dia – OIX – TORTELLÀ

El poble d’Oix és una de les portes d’entrada al cor de l’Alta Garrotxa i punt d’inici de la ruta Trepitja Garrotxa. Des de davant de l’església de Sant Llorenç, es comença a caminar seguint la xarxa de senders Itinerànnia. Passant per l’ermita de Santa Bàrbara de Pruneres s’inicia un ràpid descens que, després de creuar el riu Llierca,  porta al petit nucli de Sadernes. Des d’aquí, camins i pistes de fàcil caminar, ens acosten a Tortellà i permeten descobrir el jaciment neolític de la Bauma del Serrat del Pont i el fantàstic pont romànic del Llierca que s’aixeca més de vint-i-cinc metres sobre el riu.

Distància: 16,90 km
Desnivell: + 560 m – 700 m
Sopar i allotjament: Hotel rural Alta Garrotxa

3r dia – TORTELLÀ – MARE DE DÉU DEL MONT

Sortint de Tortellà, el recorregut travessa el poble de Sales de Llierca i ens apropa a Beuda, on la bonica església romànica de Sant Feliu presideix el poble als peus de la muntanya del Mont, principal objectiu de la jornada. Poc després de Beuda, el boscós camí de ferradura comença a guanyar alçada ràpidament. Aquest és el camí dels romeus de Salve Regina que seguim fins arribar al sorprenent monestir de Sant Llorenç de Sous. A partir d’aquest punt, només queda fer l’últim bufet per fer el cim i acabar el dia al Santuari de la Mare de Déu del Mont, un dels millors miradors de Catalunya.

Distància: 14,30 km
Desnivell: + 1.090 m -240 m
Sopar i allotjament: Hostatgeria del Santuari de la Mare de Déu del Mont

4t dia – MARE DE DÉU DEL MONT – TALAIXÀ

Després de dormir a prop del cel, comencem baixant i caminem entre boscos de roures, alzines i pins fins arribar al nucli de Lliurona. Ens anem endinsant a l’Alta Garrotxa i enfilem el camí de coll de Bassegoda, just al peu del característic Puig del Bassegoda. Iniciem la baixada per senders que, passant per Sant Vicenç de Principi, ens acompanyaran fins a Sant Aniol d’Aguja, un magnífic indret amb l’ermita, la font i les gorgues cristal•lines de la riera de Sant Aniol. Iniciem la darrera pujada que ens durà a Talaixà, però abans, passarem pel Salt de la Núvia, un punt del camí on l’esperit de l’Alta Garrotxa queda reflectit.

Distància: 22,50 km
Desnivell: + 1.150 m – 1.520 m
Sopar i allotjament: La casa de Talaixà

5è dia – TALAIXÀ – BEGET

Deixem enrere l’església de Sant Martí de Talaixà i iniciem la llarga pujada al Puig de Sant Marc. Seguint la carena, passem pel pic de les Bruixes i fem el cim del Comanegra, la muntanya més alta de la comarca de la Garrotxa. Molts dies es poden observar voltors, aufranys i fins i tot, el trencalòs. Una ràpida baixada entre prats de pastura porta als plans de les basses de Monars i des d’aquí, el descens ininterromput ens deixà a Beget, un dels pobles amb més encant de tota la contrada. L’església romànica de Sant Cristòfol destaca majestuosa al centre del nucli de cases.

Distància:  16,0 km
Desnivell: + 1.060 m – 1.280 m
Sopar i allotjament: Hostal El Forn

6è dia – BEGET – CAMPRODON

Seguint les marques de la Trepitja Garrotxa, deixem Beget i seguint pistes de muntanya i corriols arribem a Sant Valentí de Salarsa, situat al fons de la vall en un indret idíl•lic. El següent punt d’interès és l’ermita romànica de Santa Maria de Bolós, una construcció datada del segle XI i on comença una pronunciada pujada que ens porta prop de Sant Antoni ja a les envistes de Camprodon, just al lloc on hi ha el monument dedicat al muntanyenc Cèsar August Torras. Deixem el traçat de la ruta per arribar a l’allotjament al cap d’uns centenars de metres.

Distància:  14,2 km
Desnivell: + 785 m – 330 m
Sopar i allotjament: Hotelet del Bac

7è dia – CAMPRODON – OIX

Deixem Camprodon i tornem a connectar amb el traçat de la Trepitja Garrotxa. Poca estona després i mirant cap a l’est, tenim una fabulosa panoràmica de tot el recorregut fet, des de la Mare de Déu del Mont a Camprodon, passant pel Bassegoda, el pic de les Bruixes i el Comanegra. Després d’enllaçar uns quants collets arribem al peu del puig del Talló, on comencem a baixar per arribar al Seguer de Pera.  Passem per l’impactant Estret del Bosc del Quer i arribem a l’hostal de la vall del Bac. De la vall del Bac a Oix, només ens cal vorejar el Montmajor, passar per Sant Martí de Toralles i baixar a trobar la riera d’Oix per seguir-la fins al final de la Trepitja Garrotxa.
En aquesta etapa hi ha una variant per retallar el recorregut: del Seguer de Pera es baixa a la riera d’Oix i passant pel nord del Montmajor, es connecta amb el traçat original prop de Can Quic.

Distància: 27,3 km (variant: 21,5 km)
Desnivell: + 810 m – 1.400 m (variant: + 490 m – 1.080 m)
Sopar i allotjament: Hostal La Rovira

8è dia – Sortida de l’allotjament

 

programa trepitja 6 dies

reserva-online Symbols Info   Mapa Catalunya Hipso bo