volcans i colades de lava tira 

Resum
Cada cap de setmana

3 dies / 2 nits

Autoguiat

Mínim: 2 persones

Inclou:
2 nits a d’allotjament
2 esmorzars
1 dinar de pícnic
Llibre de ruta amb l’itinerari i informació complementària sobre flora, fauna, geologia, història i cultura

No inclou:
Dinar del diumenge
Sopars
Transport des del lloc d’origen a la Garrotxa i des de la Garrotxa al lloc d’origen  

Els volcans més espectaculars del Parc Natural

Seguint antigues colades de lava per camins medievals

Fins a 14 volcans: Croscat, Santa Margarida, Montsacopa, Montolivet, …

La fageda d’en Jordà: un bosc únic on cal perdre’s, almenys, una vegada a la vida

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, situat al cor de la comarca de la Garrotxa entre la Costa Brava i les muntanyes del Pirineu, representa el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. El territori del Parc Natural compta amb una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. L’orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’ excepcional valor botànic i paisatgístics.

L’útima erupció volcànica de la zona, ara fa 11.500 anys, va incorporar al paisatge garrotxí els volcans de Santa Margarida i del Croscat i la lava que va fluir d’aquest últim volcà, és l’actual substrat de la fageda d’en Jordà, un bosc excepcional, ja que es troba a molt baixa altitud i a més, glossat pel poeta Joan Maragall en els seus famosos versos de “La fageda d’en Jordà”.

Camins antics, paisatges culturals de primer ordre, rius i aiguamolls, boscos de tot tipus i sobretot, molts volcans i colades de lava són els principals atractius d’un cap de setmana a la zona volcànica de la Garrotxa

reserva-online Symbols Info   Mapa Catalunya Hipso bo    
borders-straight
Programa

1r dia – Arribada a Olot i instal·lació a l’allotjament.

Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell / Alberg Torre Malagrida

2n dia – El punt d’inici es troba a la cartellera d’Itinerànnia, situada al pont de les Móres d’Olot. Seguint l’antic camí medieval que unia la vila d’Olot amb el poble de Santa Pau, anirem guanyant alçada fins a arribar a la part més alta de l’altiplà basàltic de Batet de la Serra. Camins empedrats i un mosaic de conreus amb prats de pastura voltats per murs de pedra seca, ens acompanyaran en aquest primer tram del recorregut. De seguida veurem els volcans del Croscat i de Santa Margarida. Del Croscat observarem el seu interior per la banda on antigament hi havia unes extraccions de roques volcàniques, i a Santa Margarida, pujarem fins a dalt i podrem entrar en el seu cràter on al bell mig hi ha un ermita d’origen romànic. De tornada cap a Olot, ens endinsarem a la fageda d’en Jordà on gaudirem del silenci i la verdor d’un lloc únic al món. Seguint el recorregut de la lava del volcà del Croscat, ens anirem acostant al final del recorregut. Les panoràmiques sobre la ciutat d’Olot amb els tres volcans que la vigilen, i els Pirineus al fons, seran una bona postal per acabar una agradable jornada de senderisme.

Distància: 18,0 km
Desnivell: +480 m
Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell / Alberg Torre Malagrida

3r dia – El punt d’inici serà l’antiga estació del tren que unia les ciutats de Girona i Olot. Actualment, el traçat de la via del tren s’ha convertit en una via verda apta per practicar el senderisme i el cicloturisme. Nosaltres la seguirem un bon tros gaudint d’un paisatge bucòlic que ens transporta al passat. Llavors, creuarem el riu Fluvià i ens enfilarem a un dels miradors més propers a Olot, però a la vegada més desconeguts. El cràter del volcà de Montolivet, l’haurem de cercar enmig del bosc de roures i castanyers amb molt grèvol, que travessarem per arrribar als carrers de la ciutat d’Olot. El següent objectiu serà el cim del volcà del Montsacopa. La panoràmica de 360º que veurem resseguint el llavi del cràter ens permetrà veure un territori molt extens: massís del Canigó, Alta Garrotxa, Zona Volcànica i la ciutat d’Olot als nostres peus. El recorregut l’acabarem perdent-nos pels carrers més cèntrics de la vila d’Olot.

Distància: 9,0 km
Desnivell: +200 m

El llibre de ruta

El llibre de ruta o “roadbook” que es facilitarà als participants d’aquest producte turístic, inclou tota la informació necessària per al bon funcionament de les jornades de senderisme al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Informació general sobre la zona amb serveis i telèfons d’interès, descripció acurada del recorregut de les dues jornades amb indicacions concretes per seguir les rutes i no perdre’s, informació addicional sobre la zona volcànica en general i informació complementària sobre flora, fauna, geologia, història i cultura dels llocs d’interès per on passen els camins descrits. També es posarà a disposició dels participants els tracks dels itineraris per poder-se descarregar i incorporar al mòbil per seguir o consultar la ruta en qualsevol moment.

  • Volcà Pujalòs Volcà Pujalòs
  • Fageda d'en Jordà Fageda d'en Jordà
  • Volcà del Croscat Volcà del Croscat
  • Cràter Santa Margarida Cràter Santa Margarida