volcans i colades de lava tira

boto FOTOSboto PROG INboto PRES

borders-straight

Resum

Cada cap de setmana

3 dies / 2 nits

Autoguiat
Mínim: 2 persones

Inclou:
2 nits a l’allotjament
2 esmorzars
1 dinar de pícnic
Llibre de ruta amb l’itinerari i informació complementària sobre flora, fauna, geologia, història i cultura

No inclou:
Dinar del diumenge

Sopars
Transport des del lloc d’origen a la Garrotxa i des de la Garrotxa al lloc d’origen

Escull l’allotjament

 

 

Els volcans més espectaculars del Parc Natural

Seguint antigues colades de lava per camins medievals

Fins a 14 volcans: Croscat, Santa Margarida, Montsacopa, Montolivet, …

La fageda d’en Jordà: un bosc únic on cal perdre’s, almenys, una vegada a la vida

 

1r dia – Arribada a Olot i instal·lació a l’allotjament.

Sopar: Lliure
Allotjament: Hotel Borrell / Alberg Torre Malagrida

2n dia – El punt d’inici es troba a la cartellera d’Itinerànnia, situada al pont de les Móres d’Olot. Seguint l’antic camí medieval que unia la vila d’Olot amb el poble de Santa Pau, anirem guanyant alçada fins a arribar a la part més alta de l’altiplà basàltic de Batet de la Serra. Camins empedrats i un mosaic de conreus amb prats de pastura voltats per murs de pedra seca, ens acompanyaran en aquest primer tram del recorregut. De seguida veurem els volcans del Croscat i de Santa Margarida. Del Croscat observarem el seu interior per la banda on antigament hi havia unes extraccions de roques volcàniques, i a Santa Margarida, pujarem fins a dalt i podrem entrar en el seu cràter on al bell mig hi ha un ermita d’origen romànic. De tornada cap a Olot, ens endinsarem a la fageda d’en Jordà on gaudirem del silenci i la verdor d’un lloc únic al món. Seguint el recorregut de la lava del volcà del Croscat, ens anirem acostant al final del recorregut. Les panoràmiques sobre la ciutat d’Olot amb els tres volcans que la vigilen, i els Pirineus al fons, seran una bona postal per acabar una agradable jornada de senderisme.

Distància: 18,0 km
Desnivell: +480 m
Sopar:
Lliure

Allotjament: Hotel Borrell / Alberg Torre Malagrida

3r dia – El punt d’inici serà l’antiga estació del tren que unia les ciutats de Girona i Olot. Actualment, el traçat de la via del tren s’ha convertit en una via verda apta per practicar el senderisme i el cicloturisme. Nosaltres la seguirem un bon tros gaudint d’un paisatge bucòlic que ens transporta al passat. Llavors, creuarem el riu Fluvià i ens enfilarem a un dels miradors més propers a Olot, però a la vegada més desconeguts. El cràter del volcà de Montolivet, l’haurem de cercar enmig del bosc de roures i castanyers amb molt grèvol, que travessarem per arrribar als carrers de la ciutat d’Olot. El següent objectiu serà el cim del volcà del Montsacopa. La panoràmica de 360º que veurem resseguint el llavi del cràter ens permetrà veure un territori molt extens: massís del Canigó, Alta Garrotxa, Zona Volcànica i la ciutat d’Olot als nostres peus. El recorregut l’acabarem perdent-nos pels carrers més cèntrics de la vila d’Olot.

Distància: 9,0 km
Desnivell: +200 m

 

El llibre de ruta

El llibre de ruta o “roadbook” que es facilitarà als participants d’aquest producte turístic, inclou tota la informació necessària per al bon funcionament de les jornades de senderisme al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Informació general sobre la zona amb serveis i telèfons d’interès, descripció acurada del recorregut de les dues jornades amb indicacions concretes per seguir les rutes i no perdre’s, informació addicional sobre la zona volcànica en general i informació complementària sobre flora, fauna, geologia, història i cultura dels llocs d’interès per on passen els camins descrits. També es posarà a disposició dels participants els tracks dels itineraris per poder-se descarregar i incorporar al mòbil per seguir o consultar la ruta en qualsevol moment.

reserva-online

Symbols Info

 

Mapa Catalunya Hipso bo