Resum

Del 2 al 5 de desembre de 2022

4 dies / 3 nits
Mínim: 2 persones

Preu:
265,00€ / persona
en habitació doble

Inclou:

3 nits d’allotjament i esmorzar
Visites guiades de producte local
Visita guiada Vall d’en Bas i mercat setmanal d’Olot
Guia per degustar els productes locals

No inclou:
Sopars
Transport des del lloc d’origen a la Garrotxa i des de la Garrotxa al lloc d’origen

El plaer dels sentits: descobrir petits pobles que t’acullen amb la seva deliciosa gastronomia de producte local

Vols ser pagès per un dia? Vols provar el millor iogurt artesà del món?

Coneix dels propis elaboradors artesanals com elaboren els seus productes

Participa en una experiència amb una gran vinculació amb el seu entorn natural i compromís social

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre la Costa Brava i les muntanyes de Pirineu, representa el millor exponent de paisatge volcànic de la península Ibèrica. La relació humana amb el paisatge ha forjat una agricultura i ramaderia específica, així com productes artesanals exquisits que donen lloc a una gastronomia excel·lent. Descobreix uns productes únics i com es fan.

Compromís ecoturista
Amb aquesta proposta col·laborem en el compromís amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per promoure la desestacionalització de les zones més sensibles i freqüentades i promoure un desenvolupament equilibrat del territori amb activitats i serveis en tots els municipis amb compromisos de sostenibilitat turística

Aquesta proposta ha estat creada en col·laboració amb el Club d’Ecoturisme a Espanya, formant part del Catálogo Escapadas 2021, Vive la naturaleza.

reserva-online

Symbols Info

Mapa Catalunya Hipso bo

borders-straight

Programa:

DIA 1
Arribada a l’hotel rural amb encant a Olot. Reunió per al lliurament d’una guia informativa que et condueix als productes i locals (comerços, elaboradors, restaurants de cuina volcànica) que descobrirem al llarg de l’estada.

DIA 2
Al matí ens desplaçarem a la Vall d’en Bas on realitzarem una senzilla ruta per descobrir el paisatge i conèixer, de primera mà, els diferents productes que s’elaboren a la comarca. Una parada a mig matí a la cooperativa de la vall ens mostrarà la gran varietat de producte local -embotits, formatges, cereals- i ens permetrà provar-los.

A la tarda passaràs a l’acció: descobriràs, amb el pastor de Riudaura, en què consisteix la vida de pastor de cabres, quina relació té amb l’entorn i com elabora aquest formatge únic. Per descomptat l’experiència acaba amb la degustació d’un formatge que té diferents usos en gastronomia.

DIA 3
Aquest matí ens desplaçarem al cor del Parc Natural per visitar la Cooperativa de iogurts La Fageda. Descobrirem el gran projecte social que hi ha darrere de l’elaboració del millor iogurt de món. A partir d’ara mai podràs comprar un altre iogurt sense recordar els deliciosos iogurts de la Fageda i qui hi ha darrere.
A la tarda tindràs temps lliure per descobrir un volcà al centre d’Olot, joc autoguiat.

DIA 4
Avui és dilluns, dia de mercat a Olot. Descobriràs aquí algunes de les moltes propostes de cultiu ecològic de la comarca. No perdis l’oportunitat de realitzar algunes compres de producte local que hauràs degustat en els millors restaurants de la zona.