Treballem per un turisme sostenible

Ja fa quatre anys que vàrem engegar la nostra aventura com a agència receptiva. La nostra experiència com a coneixedors del territori ens hi va dur de forma lògica. Com a guies interpretadors, hem fet conèixer la nostra comarca a estudiants, famílies i grups d’arreu. Entenem el turisme com a conèixer un territori de la millor forma possible: trepitjant els antics camins, deixant-te perdre per racons naturals sorprenents i descobrint un ric patrimoni natural i cultural.

logo CETS engJa des de l’inici, elaborem les nostres propostes amb la col·laboració de guies acreditats dels espais naturals, allotjaments i restaurants compromesos amb el territori. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ja va ser el primer Parc Natural de l’estat en obtenir l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) que atorga Europarc. En una fase posterior, els establiments i activitats que volien fer un pas endavant en el compromís amb el turisme sostenible, s’adheriren també a la CETS , en la seva segona fase, no només realitzant una anàlisi del seu funcionament, sinó adquirint també uns compromisos i accions envers la sostenibilitat en el termini de tres anys, quan aquesta acreditació s’ha de renovar.

foto roda premsa CETSA l’estat espanyol, seguint l’exemple de França, des del 2016 es treballa en l’acreditació de les agències (fase 3 de la CETS). Nosaltres, juntament amb Nitivol (agència especialitzada en vol en globus, amb la qual col·laborem) hem aconseguit l’acreditació aquest any 2017. Aquesta acreditació, no només respon a una forma de treballar actual, sinó també als compromisos que adquirim amb el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Entre d’altres:

  • Participar en un projecte conjunt entre entitats públiques i privades del territori per afavorir l’accessibilitat a diferents zones del Parc Natural de la Zona Volcànica i de la Garrotxa en general.
  • Promoure un desenvolupament equilibrat del territori: activitats i serveix a tots els municipis on hi ha empreses CETS.
  • Promoure la desestacionalització de les zones més sensibles i freqüentades de l’àmbit de la CETS.
  • Registrar i comunicar al Parc Natural els albiraments realitzats de fauna i flora.
  • Crear propostes divulgatives i de voluntariat amb l’objectiu de col·laborar en la conservació dels valors naturals.
  • Col·laborar amb entitats locals d’estudi i divulgació del patrimoni natural.
  • Assistir a cursos i tallers específics en matèria de sostenibilitat.

Com a primera proposta acreditada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, us proposem una estada de cap de setmana per a conèixer les orquídies de la Garrotxa:

Orchis simia

PNZVG

Les orquídies de la Garrotxa

Dos dies d’excursions a peu guiades per un botànic local expert

Oportunitat de descobrir el món fascinant de les orquídies

Temps per fotografiar entre 20 i 30 de les més de 50 espècies d’orquídies conegudes de la Garrotxa

Visites a espais naturals amb un munt de flora i fauna més enllà de les orquídies

 Més informació

Cap de setmana
2 al 4 de juny
de 2017

Durada: 3 dies / 2 nits

Guiat
Preu: des de 222,00€

reserva-online

No es pot fer més comentaris