Caminant sota la pluja

El 22 de març és el dia mundial de l’aigua: declaració de les Nacions Unides. world-water-day

La idea és promoure activitats sobre els recursos mundials de l’aigua. El lema del 2016 és: better water, better jobs.

Aquests dies diaris, revistes, twitter, facebook…. i en general totes les xarxes i mitjans de comunicació van plens de notícies relacionades. La gran majoria estan enfocades en la reducció del consum d’aigua, o millor dit, la racionalització de l’ús de l’aigua.

 

En general és fàcil trobar algú pel carrer que et comenta: ara plou menys que abans! El to amb que es diu aquesta afirmació és més aviat de tristesa, entenent que necessitem més aigua, i quelcom va malament si no plou suficient. Aquesta idea ajuda doncs a millorar aquest sentiment de no malgastar l’aigua. Però i què passa quan plou? Sorprenentment cancel·lem moltes de les nostres activitats: sortides, excursions, visites… Si féssim una enquesta demanant si volem que plogui més, en general sortiria que sí, però si hi hagués una casella on poguéssim triar els dies de la setmana, de segur que la majoria triarien de dilluns a dijous…. no pas en cap de setmana! I encara més, si es poguessin triar les dates, mai seria el dia de la festa major del poble, o l’aniversari, o…..

caminant amb plujaA la Garrotxa, és prou conegut entre els catalans, hi plou molt. Però és possible anar d’excursió si plou? La resposta és clara: no és el mateix, i per això és recomanable fer-ho! El paisatge canvia amb l’aigua, però també els colors, la olor del bosc, els sons…. Si ja puja la temperatura és molt agradable caminar sota la pluja i notar l’aigua als cabells. Si fa fred, una bona equipació ens permetrà seguir l’itinerari.

Has caminat mai sota la pluja? Doncs a la Garrotxa podries viure aquesta experiència algun cap de setmana de primavera, de tardor, d’estiu…. Mai se sap! Caldrà estar atents a la previsió del temps!

 

No es pot fer més comentaris